F.A.Q.

FAQ

Algemeen

1 – Q: Wat is Lorrainville?

A: Een muzikaal project van producer Guido Aalbers dat is ontstaan door een online-spelletje op Facebook. Het project is in 2011 door een jury bekroond met een Edison prijs. De Lorrainville-band heeft twee keer live opgetreden. Door de aanhoudende enthousiasme van de band om samen muziek te maken is begin 2014 is het idee ontstaan om Lorrainville 2.0 op te starten.

2 – Q: Is de hoes echt eerlijk via dat spel tot stand gekomen, of heb je zelf mooie dingen bij elkaar gezocht?

A: Guido zegt: ‘Ik heb de albumcover eerlijk samengesteld door middel van het spelletje Wikipedia names your band en het resultaat op mijn Facebook-prikbord gepost. Echt totaal onschuldig. Ik had geen enkele intentie om dit project te starten op dat bewuste moment. Pas toen de discussie doorging en ik veertig serieuze reacties kreeg en spontaan al liedjes ontving, heb ik besloten de plaat echt te maken.


Meedoen – liedjes insturen

3 – Q: Mag ik ook een liedje insturen?

A: Ja, graag! Voor Lorrainville 2.0 mag iedereen een liedje insturen. Aalbers maakt de selectie en stelt uiteindelijk het nieuwe Lorrainville album samen. De inzending mag opgestuurd worden naar info@lorrainville.nl

4 – Q: Wat is de deadline voor het insturen van liedjes?

A: Dat is 12 mei 2014 tot 23.59 uur.

5 – Q: Aan welke voorwaarden moet mijn inzending voldoen?

A:
- Liedjes ontvangen we bij voorkeur als een MP3 of wav-file;
- Maximaal 2 liedjes per persoon, een co-write telt ook als een song. Je naam mag dus onder maximaal twee liedjes staan;
- Stuur je demo naar info@lorrainville.nl. Met als onderwerp: Demo Lorrainville – ‘je eigen naam’;
- De inzending moet uiterlijk 12 mei 2014, 23.59 uur binnen zijn;
- Vermeld in de mail duidelijk je naam, eventuele co-schrijver(s) en telefoonnummer.

Inzendingen die niet aan deze voorwaarden voldoen, kunnen we helaas niet meenemen in onze selectie. Over de uiteindelijk selectie wordt alleen gecorrespondeerd naar degene waar wij het nummer van willen opnemen.

6 – Q: Mag je alleen liedjes inleveren die speciaal voor Lorrainville zijn geschreven?

A: Nee hoor. Voor het eerste album zijn sommige liedjes speciaal geschreven voor het project, anderen ‘lagen’ nog op de plank bij de bewuste songwriter. De liedjes die het best bij het concept pasten zijn uitgekozen en opgenomen. Voor het tweede album doen we precies hetzelfde.

7 – Q: Wat voor stijl/richting moet de muziek zijn?

A: Singer-songwriter, Americana, melancholisch.

8 – Q: Als ik een liedje heb ingeleverd, mag ik die dan ook zingen/spelen op de plaat?

A: Niet alle ingezonden liedjes halen het album en niet iedereen zingt per se zijn eigen liedje in. Er zijn drie ‘vaste’ zangers/zangeressen geselecteerd met daarnaast heel misschien wat gastbijdragen, afhankelijk van wat past bij het bewuste liedje.

9 – Q: Als ik een liedje heb ingeleverd, mag ik die dan inspelen met mijn eigen band?

A: Nee sorry, want dan wordt het een verzamelalbum. Er wordt gewerkt met een ‘vaste’ band (harde kern) en daarnaast eventuele gastbijdragen, afhankelijk van wat past bij het bewuste liedje. We proberen zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken, maar hebben maar een beperkt aantal plekken in de band.


Meedoen – Albumhoes + -titel insturen

10 – Q: Hoe werkt dat met het insturen van een hoes en titel?

A: We maken een nieuw album en willen ook graag een nieuwe albumhoes en –titel. Om het project nog meer van iedereen te maken, vragen wij jou om mee te helpen in het ontwerp van de daadwerkelijke blikvanger van dit project. De voorkant van het album en de daarbij behorende titel. Crowdsourcing dus, in plaats van crowdfunding: stuur geen geld, stuur ideeën!

De inzending mag opgestuurd worden naar info@lorrainville.nl

11 – Q: Wat is de deadline voor het insturen van liedjes?

A: Dat is 12 mei 2014 tot 23.59 uur.

12 – Q: Aan welke voorwaarden moet mijn inzending voldoen?

A:
- De foto moet rechtenvrij worden aangeleverd;
- De foto moet vierkant te gebruiken zijn;
- Lever een foto aan met daarbij een passende albumtitel;
- Maximaal 2 foto’s per persoon aanleveren;
- Stuur de foto naar info@lorrainville.nl. Met als onderwerp: Foto Lorrainville – ‘je eigen naam’;
- De inzending moet uiterlijk 12 mei 2014, 23.59 uur binnen zijn;
- Vermeld in de mail duidelijk je naam, de albumtitel, telefoonnummer en eventueel het verhaal achter je foto.

Inzendingen die niet aan deze voorwaarden voldoen, kunnen we helaas niet meenemen in onze selectie. De winnende inzending ontvangt zo snel mogelijk na sluitingsdatum al eerste een persoonlijk bericht, daarna wordt de foto en titel aan iedereen bekend gemaakt.

13 – Q: Zijn er nog meer mensen nodig?

A: Muzikanten hebben we voor hun stem of instrument niet meer nodig maar iedereen die Lorrainville kan en wil promoten of een creatief idee heeft waaraan wij nog hebben gedacht, is uiteraard nog altijd welkom. Stuur een mail naar info@lorrainville.nl met je idee of wat je maar in de aanbieding hebt aan enthousiasme en (professionele) vaardigheden en wij nemen contact op met je om door te spreken wat je kunt of wilt doen. Let op! De toeloop is groot, niet iedereen komt aan de bak.

14 – Q: Kun je nog een “X” gebruiken? (en op de X kan dan van alles staan).

A: Ja. Stuur een mail naar info@lorrainville.nl met je idee of wat je maar in de aanbieding hebt aan enthousiasme en (professionele vaardigheden) en wij nemen contact op met je om door te spreken wat je kunt of wilt doen. Let op! De toeloop is groot, niet iedereen komt aan de bak.

15 – Q: Waar kan ik vinden wie meewerken aan dit project?

A: Op de Credits-pagina staan alle namen van de Lorrainville-mensen. Zowel van de Lorrainville 1.0 editie als deze komende editie.

16 – Q: Hoeveel zangeres en zangeressen gaan het album inzingen?

A: De vocalen worden verzorgd door Anneke van GiersbergenErik Neimeijer en Casper Adrien

17 – Q: Wanneer komt het album uit?

A: Hier kunnen we nu nog niets over zeggen. We doen ons best om zo snel mogelijk na de opnames hier iets over te roepen.

18-Q: Gaat Lorrainville optreden?

A: Het optreden is in 2011 zo goed bevallen, dus dat doen we graag nog een keer. Zoals het er nu uitziet, komt er eerst een heel bijzonder optreden vlak na de opnames begin juli. Voor de echte fans gaan we een intiem en uniek optreden verzorgen, waarbij alle liedjes in een bijzondere setting voor het eerst aan het publiek worden gebracht. Zodra we hier meer nieuws over hebben, melden we het uiteraard hier!