F.A.Q.

1 – Q: Wat is Lorrainville?

A: Een muzikaal project van producer Guido Aalbers dat is ontstaan door een online-spelletje op Facebook.

2 – Q: Is de hoes echt eerlijk via dat spel tot stand gekomen, of heb je zelf mooie dingen bij elkaar gezocht?

A: Guido zegt: ‘Ik heb de albumcover eerlijk samengesteld door middel van het spelletje Wikipedia names your band en het resultaat op mijn Facebook-prikbord gepost. Echt totaal onschuldig. Ik had geen enkele intentie om dit project te starten op dat bewuste moment. Pas toen de discussie doorging en ik veertig serieuze reacties kreeg en spontaan al liedjes ontving, heb ik besloten de plaat echt te maken.

3 – Q: Mag ik ook een liedje insturen?

A: Iedereen mocht een liedje insturen (de deadline was 21 januari 2011). Guido Aalbers maakt de selectie en stelt het album You May Never Know What Hapinnes Is samen.

4 – Q: Wat is de deadline voor het insturen van liedjes?

A: Dat was 21 januari 2011, 23.59 uur.

5 – Q: Zijn er nog mensen nodig?

A: Op 2 oktober 2011 is het laatste liedje opgenomen. Muzikanten hebben we voor hun stem of instrument niet meer nodig maar iedereen die Lorrainville kan en wil promoten of een creatief idee heeft waaraan wij nog hebben gedacht, is uiteraard nog altijd welkom. Stuur een mail naar info@lorrainville.nl met je idee of wat je maar in de aanbieding hebt aan enthousiasme en (professionele) vaardigheden en wij nemen contact op met je om door te spreken wat je kunt of wilt doen. Let op! De toeloop is groot, niet iedereen komt aan de bak.

6 – Q: Kun je nog een “X” gebruiken? (en op de X kan dan van alles staan).

A: Ja. Stuur een mail naar info@lorrainville.nl met je idee of wat je maar in de aanbieding hebt aan enthousiasme en (professionele vaardigheden) en wij nemen contact op met je om door te spreken wat je kunt of wilt doen. Let op! De toeloop is groot, niet iedereen komt aan de bak.

7 – Q: Mag je alleen liedjes inleveren die speciaal voor Lorrainville zijn geschreven?

A: Op 2 oktober 2011 is het laatste liedje opgenomen. Sommige liedjes zijn speciaal geschreven voor Lorrainville, anderen ‘lagen’ nog op de plank bij de bewuste songwriter. De liedjes die het best bij het concept pasten zijn uitgekozen en opgenomen.

8 – Q: Wat voor stijl/richting moet is de muziek?

A: Singer/songwriter, Americana, melancholisch, niet te vrolijk in ieder geval.

9 – Q: Als ik een liedje heb ingeleverd, mag ik die dan ook zingen/spelen op de plaat?

A: Niet alle ingezonden liedjes halen het album en niet iedereen zingt per se zijn eigen liedje in. Er worden twee tot vier ‘vaste’ zangers/zangeressen geselecteerd met daarnaast heel misschien wat gastbijdragen, afhankelijk van wat past bij het bewuste liedje.

10 – Q: Als ik een liedje heb ingeleverd, mag ik die dan inspelen met mijn eigen band?

A: Nee sorry, want dan wordt het een verzamelalbum. Er wordt is gewerkt met een ‘vaste’ band (harde kern) en daarnaast veel gastbijdragen, afhankelijk van wat paste bij het bewuste liedje. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken maar er zijn nog steeds meer aanmeldingen dan plaatsen in een band.

11-Q: Wanneer krijg ik te horen of ik mag meespelen op het album?

A: Op 2 oktober 2011 is het laatste liedje opgenomen. Muzikanten hebben we voor hun stem of instrument niet meer nodig. Op de Credits-pagina staan alle namen van de inwoners van Lorrainville.

12-Q: Hoeveel zangeres en zangeressen gaan het album inzingen?

A: De vocalen worden verzorgd door Anneke van GiersbergenErik Neimeijer en Casper Adrien

13-Q: Wanneer komt het album uit?

A: Als alles naar wens verloopt, is de officiële release van You May Never Know What Happiness Is in de laatste week van november 2011.

14-Q: Gaat Lorrainville optreden?

A: Er zijn geen plannen voor een uitgebreide toernee maarrrr op 15 december is er wel een speciaal optreden in Hedon te Zwolle. Klik hier voor meer info.